Officieel: Nieuwe BMW X3

Nieuwe BMW X3
BMW heeft zonet de eerste details en foto’s van de nieuwe X3 onthuld, de tweede generatie is ruimer, functioneler en biedt meer rijcomfort.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe BMW X3.

De nieuwe X3 moet volgens BMW de nieuwe norm worden in wendbaarheid en efficiëntie in zijn klasse, terwijl hij tegelijk moet overtuigen met een aanzienlijk toegenomen rijcomfort. Het design van de nieuwe X3 combineert het typische karakter van een BMW X-model met een dynamisch silhouet. De royale ruimte die we binnenin vinden verhoogt de flexibiliteit en verbetert het reiscomfort, zo werden materialen van hoge kwaliteit gebruikt die voor een moderne, luxueuze sfeer zorgen met een doordachte functionaliteit. De kofferruimte is er ook op vooruit gegaan, met een inhoud van 550 tot 1.600 liter is de koffer van de nieuwe X3 de grootste in zijn klasse.

De nieuwe X3 kan bij de start met twee verschillende motoren uitgerust worden, één benzine en één diesel. Aan dieselzijde is er de BMW X3 xDrive20d met 184 pk en 380 Nm koppel, hiermee sprint de X3 van 0 naar 100 km/u in 8,5 seconden en haalt hij een topsnelheid van 210 km/u. De viercilinder diesel heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 5,6 liter/100 km en stoot maar 149 gram CO2 uit per kilometer. Aan benzinezijde kan er gekozen worden voor de BMW X3 xDrive35i, die gebruik maakt van een zes-in-lijn TwinPower Turbomotor met directe injectie en Valvetronic. Deze 3-liter motor is goed voor 306 pk en 400 Nm koppel, wat een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,7 seconden en een topsnelheid van 245 km/u mogelijk maakt. Het gemiddeld brandstofverbruik van de xDrive35i komt op 8,8 liter/100 km te liggen.

De X3 maakt ook gebruik van EfficientDynamics, zo krijgt de SAV als eerste BMW een Auto Start Stop functie in combinatie met een automatische versnellingsbak. De xDrive35i wordt standaard uitgerust met automatische achttraps versnellingsbak, de X3 xDrive20d krijgt standaard een manuele zesbak maar kan optioneel met de achttraps automaat uitgerust worden. De Auto Start Stop functie behoort ook tot de standaarduitrusting van de X3 xDrive20d met manuele versnellingsbak. De wagen is ook met een schakelindicator uitgerust. Voorts draagt ook de uitrusting in alle modelvarianten, waaronder Brake Energy Regeneration, EPS Electric Power Steering, naar behoefte inschakelbare hulpsystemen, intelligente lichtgewicht constructie en banden met verminderde rolweerstand bij tot een verlaging van het brandstofverbruik en de emissie.

De nieuwe BMW X3 maakt gebruik van een volledig vernieuwde ophangingstechnologie. De combinatie van een veerbeenvooras met dubbele draaipunten en een meerarmige achteras vormt de ideale basis voor een wendbaarheid en rijcomfort van even hoog niveau. Zo is de X3 uitgerust met Electric Power Steering (EPS) met Servotronic voor snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Daarnaast is er optioneel een systeem beschikbaar dat als Variable Sport Steering door het leven gaat en de stuurbeweging nodig om de voorwielen te draaien vermindert en zo het sturen bij inparkeren en in bochten eenvoudiger maakt. Als laatste kan de X3 ook uitgerust worden met een adaptieve ophanging waarin de bestuurder met een knop op de middenconsole kan kiezen tussen “NORMAL”, “SPORT” en “SPORT+”. Deze programma’s passen behalve de eigenschappen van de schokdempers ook de reacties van het gaspedaal en de motor, de karakteristiek van de stuurbekrachtiging, de reactiedrempels van DSC en – afhankelijk van de gewenste opties – het schakelgedrag van de automatische versnellingsbak aan.

Wie zijn nieuwe BMW X3 bestelt kan in een ellenlange optielijst kiezen tussen allerlei gadgets en technologische snufjes. Zo zijn een groot deel van de opties die via de 7-Reeks op de 5-Reeks terecht zijn gekomen nu ook op de nieuwe X3 verkrijgbaar. Daarbij vermelden we onder andere Head-Up Display, Adaptive Headlights, Adaptive Cruise Control en een achteruitrijcamera met Top View. Verder kan er nog gekozen worden voor een panoramisch dak, een hoogwaardig audiosysteem en een elektronisch wegklapbare trekhaak. De startprijzen van de nieuwe X3 zijn nog niet bekend, maar worden binnenkort verwacht.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Nieuwe BMW X3"

 1. tom 15-07-2010 om 16:58

  Geen verassing en hij blijft lelijk.
  Samen met de GLK zit hij in het hoekje van de lelijkaards in het gamma waar de Q5 en de XC60 laten zien dat je wel een mooie wagen kan ontwerpen in deze klassa

 2. Alain 15-07-2010 om 17:42

  Ik heb hem nooit mooi gevonden, liever een 5 reeks GT. Dat is klasse!

 3. Speed-Dragon 15-07-2010 om 20:32

  Niet mooi!!

  @Alian:   Heb bij dealer in 5GT gezeten, jij zegt klasse, ik zeg flop. Als je achteraan zit, zit je gewoon met je hoofd tegen het dat!! Ook niet echt handig…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...