Officieel: BMW ALPINA B5 Bi-Turbo

BMW Alpina B5 Bi-Turbo
ALPINA heeft het doek van de nieuwe ALPINA B5 Bi-Turbo gehaald, de zesde generatie 5-Reeks ALPINA beschikt over 507 pk.

Onder de motorkap van de BMW ALPINA B5 Bi-Turbo vinden we een alluminium V8 met 507 pk en 700 Nm koppel. De motor werd eerder ook al in de B7 gebruikt, de twee turbo’s werken parallel naast elkaar en zorgen voor hoogstaande prestaties in het volledige toerenbereik. De B5 Bi-Turbo verbruikt 10,8 liter/100 km en stoot 252 gram CO2 uit per gereden kilometer. De V8 wordt gekoppeld aan een achttraps automaat, die schakelen in milliseconden mogelijk maakt. De sprint van 0 naar 100 km/u is dan ook voltooid in 4,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 307 km/u. Om de B5 ook tot stoppen te brengen beschikt de wagen over geventileerde high-performance remmen.

Voor de ophanging koos ALPINA voor een sportief georiënteerd onderstel gekoppeld aan 20″ lichtgewicht velgen. Als rubber koos ALPINA voor nieuwe Michelin Pilot Super Sport banden met maatje 255/35ZR20 voor- en 285/30ZR20 achteraan. Deze banden zorgen voor extra hoge stabiliteit bij hoge snelheden. Het onderstel is verder ook elektronisch aanpasbaar (Variable Damper Control), dankzij een knop naast de schakelpook kan de bestuurder kiezen tussen Normal, Comfort, Sport en Sport+. Deze systemen werden volledig gekalibreerd door ALPINA, ze zijn namelijk ook gekoppeld aan de parameters voor de stuurhulp, de koppelomvorming en het stabiliteitssysteem.

ALPINA heeft ook wat gesleuteld aan het uiterlijk van de 5-Reeks, het resultaat moet tegelijk verfrissend en dynamisch zijn. Achteraan vinden we twee dubbele uitlaatpijpen, een discrete diffuser en een achterspoiler voor meer stabiliteit bij hoge snelheden. Binnenin zorgt ALPINA voor een erg luxueus lederen interieur, aanpasbare stoelen, een uitstekend navigatiesysteem met Bluetooth connectie, Xenon koplampen en een handgestikt lederen stuurwiel. Als laatste is het hout dat gebruikt wordt in de ALPINA B5 uiterst exclusief, het wordt namelijk enkel aan de Pacific Coast van de Verenigde Staten gecultiveerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...