Onthuld: Nieuwe generatie Smart Fortwo

Nieuwe Smart Fortwo
Smart lanceert deze herfst de nieuwe generatie Smart Fortwo, de wagen krijgt een verfrist interieur, een opgewaardeerd koetswerk en nog milieuvriendelijkere motoren.

De nieuwe generatie Smart Fortwo kan gekozen worden in een uitgebreid kleurengamma voor een nog opvallendere look, klanten krijgen voortaan de keuze tussen zeven tinten, waaronder een trendy matte lak. Wie voor de Cabrio kiest kan nu ook tussen twee nieuwe softtopkleuren kiezen (rood en blauw) en de veiligheidskooi kan voortaan ook in glanzend wit worden uitgevoerd. Optioneel wordt de Fortwo uitgerust met LED-dagrijlichten en er kan gekozen worden tussen drie nieuwe 15″ lichtmetalen velgen.

Binnenin heeft Smart zijn uiterste best gedaan om een frisse en ruime sfeer te creëren, het instrumentenbord is voortaan volledig met stof overtrokken en krijgt er enkele nieuwe stofmotieven bij. Smart besteed ook extra aandacht aan enkele details, zoals de nieuwe wijzerplaten met contrasterende donkere schijf in het instrumentenbord en de optionele, met stof overtrokken centrale armsteun. Optioneel kies je voor een driespakig lederen stuurwiel met cruise control en boordcomputer. Klanten kunnen daarnaast ook kiezen voor een nieuwe sfeerverlichting met dimbare LEDs.

Ook de opbergmogelijkheden gaan erop vooruit, zo is er optioneel een groot opbergvak verkrijgbaar voor het lagere gedeelte van de middenconsole en vinden we in het handschoenenkastje een clip om notities vast te houden. De nieuwe generatie Smart is voortaan leverbaar met een toonaangevend communicatie- en entertainmentsysteem. Het nieuwe audio- en navigatiesysteem beschikt over een groot scherm van 16,5 cm, een geïntegreerd navigatiesysteem, een handenvrije Bluetooth-console, USB- en aux-ingangen voor externe toestellen en een interface om een iPod te bedienen. Ook het nieuwe basissysteem heeft een USB- en aux-ingang voor een mp3- of cd-speler. Optioneel kies je voor een meerkanaalsversterker met een vermogen van 8×40 watt met een luidsprekersysteem voor een indrukwekkende klank.

Onder de motorkap van de nieuwe generatie Smart Fortwo vinden we nog efficiëntere motoren. De 54 pk sterke cdi turbodiesel is de onbetwiste CO2-kampioen met een uitstoot van slechts 86 gram/km. Maar ook de benzinemotoren doen het goed op het vlak van CO2-uitstoot. Dankzij enkele ingrepen aan de motorsturing en het uitlaatsysteem verbruikt zowel de versie met 60 als met 70 pk slechts 4,2 liter benzine per 100 km, wat overeenstemt met een CO2-uitstoot van 97 gram/km. De versie met 83 pk verbruikt 4,9 liter/100 km en stoot dus 114 g/km uit. De Smart Fortwo is ook beschikbaar in BRABUS-uitvoering, met een vermogen van 100 pk en een CO2-uitstoot van 120 gram/km.

De nieuwe generatie Smart Fortwo wordt in de herfst van 2010 gelanceerd en zal normaal op het autosalon van Parijs te zien zijn. De prijslijst hebben we nog niet ontvangen, vermoedelijk zullen de prijzen echter niet ver van de huidige prijzen liggen. We houden jullie op de hoogte.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: Nieuwe generatie Smart Fortwo"

  1. bruce allmighty 07-07-2010 om 11:56

    Leuke wagen maar wat het verbruik betreft valt dit toch wat tegen. Je kunt hiervoor een volwaardige vierzit krijgen die toch wel praktischer is… heb zelf het vorig model gehad (uiterlijk identiek dezelfde, wel in cabrio) en verbruikte met de 70pk benzine versie iets van een 9 liter. Er is dus wel degelijk wel vooruitgang, doch voor een driecilinder ontgoochelend. Antwoord bij Mercedes op het verbruik:”dit is een niche wagen”.

  2. chuwie 11-07-2010 om 15:28

    blijf wel een toffe wagen vinden, toch zou ik niet aanschaffen, vanwege onpraktisch voor reizen, wel praktisch voor dagelijkse dingen, maar daar blijft het bij.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...