Speciale editie: Aston Martin V8 Vantage N420

Aston Martin V8 Vantage N420
Aston Martin heeft een nieuwe speciale editie gelanceerd: de V8 Vantage N420 is een stuk sportiever dan een standaard V8 Vantage.

De Aston Martin V8 Vantage N420 is de opvolger van de V8 Vantage N400 uit 2007, onder de motorkap vinden we een 4.7-liter V8 die zorgt voor 420 pk en standaard gekoppeld wordt aan een manuele zesbak. Optioneel kan er gekozen worden voor een Sportshift automaat. Ten opzichte van een standaard V8 Vantage is er dankzij het gebruik van koolstofvezel 27 kilogram gewicht bespaard. Aan de buitenkant vinden we dan weer een koolstofvezel splitter en diffuser, 10 spaaks lichtmetalen velgen met blinkend zwarte afwerking, zwarte luchtinlaten en ‘Graphitic’ uitlaatpijpen om het geheel af te werken.

Ook aan de binnenkant werden wijzigingen aangebracht. Zo krijgt de N420 een ‘Iridium’ interieurpakket met een lederen of Alcantara stuurwiel. Verder worden de instaplijsten afgewerkt met ‘N420’ opschrift en krijg je lichtgewicht koolstofvezel sportstoelen met ‘Race Track’ hechtingen zoals in de V12 Vantage. Bluetooth, Cruise Control en Parkeersensoren worden standaard meegeleverd. De N420 beschikt verder over aangepaste veren en ophanging om een nog dynamischer stuurgedrag te faciliteren. Als laatste werd ook een sportuitlaat gebruikt om nog meer te kunnen genieten van de ronkende V8. Aston Martin start deze maand met de productie van de V8 Vantage N420, de eerste leveringen zijn voor Augustus, de prijzen starten bij 120.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...