Onthuld: Citroen DS3 R3

Citroen DS3 R3
Citroën gaat met de DS3 deelnemen aan de Rally kampioenschappen en heeft de wagen daarom omgebouwd tot een ware rally wagen: de Citroën DS3 R3.

Onder de motorkap van de DS3 R3 vinden we een viercilinder 1.6-liter THP motor goed voor 210 pk. Dit hoge vermogen werd bereikt door alle onderdelen te vervangen door specifieke race onderdelen. Naast het hoge vermogen werd ook gesleuteld aan de wagen om een hoger koppel te bereiken, de DS3 R3 beschikt over 350 Nm waardoor hij nog flexibeler zal zijn op de weg.

De DS3 R3 profiteert ook mee van de ervaring die Citroën heeft opgedaan in het WRC met de C4 WRC. Zo beschikt de DS3 R3 over een semi-automatische sequentiële versnellingsbak die het schakelen dubbel zo snel mogelijk maakt dan met een manuele versnellingsbak. Verder krijgt de wagen ook een gesofisticeerd ophangingssysteem dat op alle ondergronden ingezet kan worden gaande van gravel tot zachte tarmac. De wagen wordt verder uiteraard uitgerust met een rolkooi en voldoet aan alle reglementen van de FIA. De wagen werd ook erg intensief getest, in totaal werden met de wagen 10.000 testkilometers gereden op verschillende ondergronden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...