Facelift: Mercedes CL + Video

Mercedes CL Facelift
Mercedes gaat de facelift van de Mercedes CL voorstellen op het Goodwood Festival of Speed. De wagen krijgt enkele minieme visuele aanpassingen en nieuwe motoren.

De gefacelifte CL krijgt een nieuwe grille, aangepaste bumpers en LED dagrijlichten voor de koplampen. Ook de mistlichten maken gebruik van LED-technologie, verder werd ook een sportiever uitlaatsysteem gebruikt. Binnenin merken we niet meteen aanpassingen op ten opzichte van het vorige model, er is enkel wat meer hout gebruikt als afwerking boven de COMAND controller.

Onder de motorkap vinden we de grootste wijzigingen. De CL550 4Matic krijgt de nieuwe Twin-Turbo 4.6-liter V8 met 435 Pk en 700 Nm koppel. Hiermee sprint de CL van 0 naar 100 km/u in 5,2 seconden. Tegelijkertijd krijgt ook de CL63 AMG een nieuwe motorisatie, deze maakt vanaf nu gebruik van de 5.5-liter biturbo V8 en zorgt voor 544 pk en 800 Nm koppel. De CL600 gebruikt dan weer de twin-turbo 5.5-liter V12 met 517 pk en 829 Nm koppel, en sprint van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden. Het absolute topmodel is de CL65 AMG, dankzij een V12 beschikt deze over 630 pk en 999 Nm koppel.

Naast de visuele- en motorupdates, krijgt de nieuwe CL ook verbeterde technologie. Zo zal de wagen vanaf nu uitgerust kunnen worden met Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Attention Assist, Night View Assist Plus en Active Body Control. De facelift van de Mercedes CL wordt deze herfst bij de dealers verwacht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...