Maserati gaat Start/Stop aanbieden in Quattroporte

Maserati Quattroporte Facelift
Maserati gaat een Start/Stop systeem en vierwielaandrijving aanbieden in de volgende generatie Quattroporte.

CEO Harald J. Wester wil het brandstofverbruik van de nieuwe Quattroporte met 25% terugdringen door een Start/Stop-systeem te introduceren en daarnaast 15% gewicht te besparen ten opzichte van het huidige model. Daarnaast zou het merk ook opteren voor kleinere V6 en V8-motoren en een nieuwe achttraps automaat, die ook in de BMW 7-Reeks en Audi A8 te vinden is.

Daarnaast krijgt de nieuwe Maserati Quattroporte ook vierwielaandrijving om beter op te kunnen boxen tegen zijn rivalen bij Audi, BMW, Mercedes en Jaguar. Wester liet daarnaast ook weten dat de globale verkoop van Maserati in de lift zit, dit jaar wil het merk in ieder geval 15% meer verkopen dan vorig jaar. Vorig jaar verkocht Maserati maar 4.489 voertuigen, 49% minder dan in 2008. (Via: AutoNews)

Maserati_Quattroporte_Sport_GT_S_Award_Edition_3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...