Komt Mercedes met concurrent voor de BMW X4?


De BMW X6 kent behoorlijk wat succes en ook Mercedes ziet dat. Komt het merk met de ster op de proppen met een concurrent voor de X4?

Volgens eMercedesBenz alleszins wel. De Mercedes GLC zou – in tegenstelling tot wat de naamgeving doet vermoeden – niet gebaseerd zijn op de Mercedes GL, maar een stuk kleiner zijn. De kans is dus groot dat de uiteindelijke wagen niet GLC zal gaan heten, aangezien Mercedes een degelijke structuur in haar naamgeving wenst te behouden.

Deze Coupé-SUV zou tegen 2014 de concurrent moeten worden voor de BMW X4, die onder de BMW X6 gepositioneerd zou worden. Verder zijn er nog niet echt veel details beschikbaar, aangezien dit model pas rond 2014 ten tonele zou verschijnen. We kunnen er natuurlijk wel al op gokken dat er een hele hoop milieuvriendelijke motorisaties beschikbaar zullen zijn.

De foto die we in dit artikel zien, is duidelijk gebaseerd op de nieuwe designrichting die Mercedes zal inslaan met de nieuwe Mercedes CLS. Dit is duidelijk te merken aan de koplampen, die gelijkaardig gevormd zijn. Aan de achterkant zouden we dus ook achterlichten met vormen gelijkaardig aan de CLS kunnen vinden.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Komt Mercedes met concurrent voor de BMW X4?"

  1. XliljeezyX 30-06-2010 om 17:58

    lijkt meer een gevallejte voor een q7..

  2. nicolas 30-06-2010 om 18:58

    wat een lelijke auto!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...