Facelift voor Hyundai i30

Hyundai i30 Blue Drive
Hyundai heeft de i30 een facelift gegeven, naast enkele esthetische aanpassingen wordt de i30 steeds met Blue Drive label afgeleverd.

Volgens Hyundai moet de nieuwe i30 klanten bereiken die op zoek zijn naar kwaliteit, milieuvriendelijkheid en veiligheid, gecombineerd met een betaalbaar prijskaartje. Met een basisprijs van 15.499 euro is de i30 Blue Drive één van de goedkoopste in het C-segment, zeker als we rekening houden met de riante basisuitrusting waarop de wagen kan rekenen, waaronder Start/Stop-systeem, ESP, TCS, ABS, 6 Airbags, elektrische ramen, centrale vergrendeling, boordcomputer, Radio/CD speler en USB/i-Pod aansluiting.

Ten opzichte van de vorige i30 krijgt de nieuwe i30 een vernieuwde front, met nieuwe mistlichten en een hexagonaal radiatorrooster. Verder werden ook de bumpers en schorten hertekend en kregen de wieldeksels en velgen een upgrade. Ook het interieur werd wat verfijnd, zowel op het vlak van de algemene looks als op het vlak van ergonomie. Opvallend is het feit dat de boordcomputer en de shift-indicator voortaan standaard zijn voor de i30. Verder zijn er nog aanpassingen aan de pookknop, de stoelverstelling en werd de functionaliteit van de cruise control aangepast.

Op het vlak van motoren kan er gekozen worden twee benzinemotoren en twee dieselmotoren die alleen het Blue Drive label opgespeld krijgen. Aan benzinekant is er een 1.4 of 1.6-liter met 109 of 115 pk. Wie liever met een dieselmotor rijdt kan kiezen tussen een 1.6 CRDi met 90 of 115 pk. Alle motoren worden steeds standaard aan een manuele zesbak gekoppeld, optioneel kan je bij de 115 pk sterke varianten voor een automaat kiezen. De dieselmotoren werden trouwens verder op punt gesteld zodat het “turbogat” tot een minimum wordt beperkt. De motor is daarnaast ook een stuk zuiniger geworden.

Het verbruik blijft onder andere beperkt dankzij het standaard Start/Stop systeem dat het brandstofverbruik in de stad tot 12% doet verlagen. Daarnaast zorgt een alternator met een nieuwe technologie ervoor dat de elektriciteit minder tijdens het versnellen wordt opgewekt en dat de batterij vooral bij het afremmen wordt opgeladen. Verdere hulpmiddelen voor een lager verbruik zijn de aërodynamische ruitenwissers, de schakelindicator en de banden met lage rolweerstand.

De nieuwe Hyundai i30 is er vanaf 15.499 euro inclusief BTW, daarvoor krijg je de 1.4i in Comfort uitrusting. De Hyundai i30 krijgt daarbij 5 jaar algemene waarborg met onbeperkte kilometers. Voor de i30 met 1.6 CRDi 90 pk in hezelfde uitrustingsniveau betaal je 17.249 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...