Alfa CEO mikt op 500.000 verkochte modellen in 2014

Alfa Romeo Giulietta
Harald J. Wester, de nieuwe CEO van Alfa Romeo, mikt tegen 2014 jaarlijks op 500.000 verkochte modellen.

De nieuwe baas van Alfa Romeo weet als geen ander dat het Italiaanse merk al vaker met zulke verkooppredicties naar buiten is gekomen, de doelstellingen werden echter nooit echt gehaald. Volgens Wester ligt dat deze keer fundamenteel anders aangezien het merk beschikt over de juiste condities en producten om er deze keer echt te geraken. De voorspelling van 500.000 verkochte modellen in 2014 is een vijfvoud van de 100.000 verkochte modellen in 2009.

In de volgende vier jaar komt Alfa Romeo met zes nieuwe producten: er komt een vijfdeurs versie van de MiTo, de Giulia zal de 159 vervangen en verder komt er nog een nieuwe Spider en een kleine en grote SUV. Volgens Wester zal de synergie met de Chrysler groep voor nieuwe schaalvoordelen zorgen. Zo zal het nieuwe platform dat ontwikkeld werd voor de Giulietta als basis dienen voor jaarlijks 1 miljoen Fiat, Chrysler en Alfa modellen. Wester voegt er aan toe dat de toekomstige Alfa’s veiliger zullen zijn en daarnaast ook over meer beenruimte op de achterbank zullen beschikken. Dat het met de veiligheid snor zit bewees het merk met de nieuwe Giulietta, die kon rekenen op vijf EuroNCAP sterren en is momenteel de veiligste hatchback op de markt. (Via: AutoNews)

Alfa Romeo Giulietta

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...