Facelift: MINI-familie

MINI Facelift
MINI heeft de MINI-familie een update gegeven. Het kleine wagentje moet daarmee klaar zijn voor 2011.

De MINI, de MINI Clubman en de MINI Cabrio zijn het onderwerp van dit artikel en werden dus aan een facelift onderworpen. Aan de buitenkant merken we een iets hogere motorkap op en een licht anders design van de bumpers. Achteraan zien we dat de lampen vervaardigd zijn uit LED-lampjes, die de wagen hedendaags doen lijken. Een nieuwe luchtinlaat zorgt voor een sportievere look, terwijl de nieuwe motorkap vriendelijker is voor voetgangers bij een eventuele aanrijding.

Onderhuids krijgt de MINI enkele nieuwe motoren. De nieuwe MINI One D met 90 pk en de MINI Cooper D met 112 pk willen een nieuwe benchmark vormen op gebied van milieuvriendelijkheid. Gemiddeld verbruik: 3,8 liter / 100 km, gemiddelde uitstoot: 99 gram CO2 per km. Mooie cijfers dus voor een ecopremie.

Aan de binnenkant vinden we een – licht – gewijzigd interieur. De afwerking geschiedt in het zwart en de ergonomie zou erop vooruit gegaan zijn. De schakelaars voor de airco en het audiosysteem zijn beter te bedienen dan voorheen. De MINI Cabrio is bovendien voor het eerst beschikbaar met een dieselmotor, ideaal voor verbruiksbewuste consumenten die met de haren in de wind willen zitten. En dat dan liefst zolang mogelijk, om een mooie score op de open-o-meter te behalen. Dit model zien we voor het eerst op het autosalon van Parijs in september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...