Facelift: Aston Martin DB9

Aston Martin DB9 Facelift
Aston Martin heeft de DB9 een opfrisbeurt gegeven. Omdat de verschillen miniem zijn, zetten we ze eventjes op een rijtje.

Aan de buitenkant werd de Aston Martin aangepast, maar slechts in beperkte mate om niet teveel aan het topdesign te komen. Een nieuwe voorbumper, een grille die meer helderheid uitstraalt dan voorheen en een lagere luchtinlaat zijn enkele van de subtiele aanpassingen die de DB9 onderging. Verder beschikt hij ook over nieuwe koplampen, zilveren remblokken en 20″ velgen.

Ook onderhuids moest de DB9 enkele veranderingen ondergaan om mee te blijven met zijn tijd. Een nieuw ADS (Adaptive Damping System) moet de wagen zijn comfort in de COMFORT-stand én zijn scherpte in de SPORT-stand verhogen. Verder is er een nieuw Bluetooth-systeem, een nieuw systeem dat de bandendruk meet en een Bang&Olufsen geluidssysteem.

Onder de motorkap is alles bij het oude gebleven. Nog steeds ligt er een V12-motor onder de motorkap die 470 pk levert. De eerste ontmoeting met deze facelift zal wellicht plaatsvinden op het autosalon van Parijs, in oktober. Leveringen beginnen vanaf juli. Betekent dit dat de Aston Martin DBS binnenkort ook een opfrisbeurt krijgt? Wie weet…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...