Officieel: facelift Ford Mondeo

Ford Mondeo Facelift
De Ford Mondeo kreeg een facelift die hem er iets beter doet uitzien. Onderhuids is er weliswaar meer aan de gang.

De nieuwe Ford Mondeo is de eerste Ford die leverbaar is met een nieuwe 240 pk sterke EcoBoost-benzinemotor. Verder wordt er ook een nieuwe 2.2 liter Duratorq-motor met 200 pk aan het gamma toegevoegd en is er een milieuvriendelijke dubbele koppeling beschikbaar.

Aan de buitenkant werd het nieuwe Kinetic design van Ford toegepast, wat de wagen aerodynamischer en bijgevolg efficiënter moet maken. We zien een nieuwe grille aan de voorkant en vinden LED-dagrijlichten terug. De achterklep werd herbekeken en sluit nu nog beter aan bij de achterlichten dan voorheen.

Het interieur werd ook onder handen genomen en is voorzien van een doorlopende middenconsole. Verder werd ook de interieurverlichting aangepast om een aangenaam gevoel te creëren. Deze verlichting maakt onder meer gebruik van LED-technologie. Het vorige navigatiesysteem was een beetje oudbollig aan het worden, dus koos Ford ervoor een nieuw systeem aan te bieden.

De nieuwe 2.0 liter Ford EcoBoost-benzinemotor weet 240 pk te leveren. De gemiddelde CO2-uitstoot komt daarbij neer op 179 gram per kilometer. Dat is gelijk aan de uitstoot van de 203 pk sterke motor uit het Ford-gamma. Het brandstofverbruik is ongeveer 20% lager dan het verbruik van traditionele benzinemotoren.

Verder biedt Ford ook een nieuwe 2.2 liter Duratorq TDCi-motor aan. Die levert 12% meer vermogen dan de vorige 2.2 dieselmotor en is daarmee uiterst krachtig. Verder zal de Ford Mondeo nog beschikbaar zijn met 2.0 dieselmotoren met vermogens van 115, 140 of 163 pk. De nieuwe dubbele koppeling is beschikbaar bij deze laatste twee motoren en standaard bij de 2.0 liter EcoBoost-motor. Eerste ontmoeting? Op het autosalon van Parijs!

De facelift van de Ford Mondeo beleeft zijn première op het autosalon van Moskou. Dan zal Ford meer info over de Ford Mondeo uit de doeken doen.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: facelift Ford Mondeo"

  1. fre 29-06-2010 om 10:34

    een goeie, maar o zo lelijke wagen!

  2. Rickey 12-07-2010 om 20:03

    a zo’n lelijke auto

Reageer

Reactie aan het plaatsen...