Tesla toont haar toekomst

Toekomst Tesla
Tesla deed onlangs haar plannen voor de toekomst uit de doeken. We weten dus ongeveer wat we allemaal mogen verwachten.

Tesla maakt volledig elektrische wagens. Het eerstvolgende model dat van de band zal rollen, is de Tesla Model S. Op het platform van de Tesla S zullen er in de toekomst weliswaar nog behoorlijk wat andere modellen gebouwd worden. Het eerste model is een cabrio-variant en is een duidelijke knipoog naar de Fisker Karma Sunset.

Later zou er dan ook nog een milieuvriendelijk busje op de markt moeten komen, de vraag is maar of een bestelwagen wel in het gamma van Tesla past. Wanneer dit busje weliswaar dezelfde aandrijving krijgt, zou hij in ongeveer 5,6 seconden naar 100 km/u kunnen sprinten. Misschien iets voor koeriers?

Later zou er dan nog een – hoe kan het ook anders – SUV op de markt komen. De enige concurrent die we ons daar voor kunnen indenken is de Lexus RX450h, ook een milieuvriendelijke SUV. (via AB)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Tesla toont haar toekomst"

  1. Kristof L 25-06-2010 om 20:32

    Misschien kunnen ze voor’t busje de kracht wat temperen en zo het bereik verbeteren? Anders kan je als koerier niet echt heel veel km’s maken.

  2. Kristof 27-06-2010 om 20:40

    Die Sedan vind ik echt een mooie wagen. Prijs zou ook meevallen, had gelezen rond de $ 50.000.
    Als klant zit ik inderdaad niet te wachten op een koerier die komt met “hier is uw pakje, en mag ik direct ook even m’n wagen opladen aan uw stopcontact”

Reageer

Reactie aan het plaatsen...