Jaguar XKR 75 viert verjaardag van Jaguar


Jaguar bestaat 75 jaar en dat moet gevierd worden. Het merk maakte een speciale versie van de Jaguar XKR, de XKR 75.

Daar waar de standaard Jaguar XKR beschikt over slechts 510 pk, heeft de XKR 75 maar liefst 530 trappelende paarden ter zijner beschikking. Ook het aantal Nm’s werd opgetrokken naar 655 eenheden. De sprint van nul naar honderd is nu voltooid in 4,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 280 km/u. Omdat een woestere wagen ook woester moet grommen, werd het motorgeluid van de wagen verder geoptimaliseerd.

Meer kracht betekent natuurlijk ook dat er wat andere delen van de wagen aangepast moeten worden. De Jaguar XKR 75 beschikt over een grotere spoiler en een andere aerodynamische kit, die voor meer downforce moet zorgen. Bij hoge snelheden wordt het stuur zodanig ingesteld dat een kleine actie geen grote gevolgen kent. Dit verbetert zowel de veiligheid als de stabiliteit.

De wagen krijgt ook aan de buitenkant enkele details die hem van de standaard XKR moeten onderscheiden. Rode remmen op 20″ Vortex velgen zijn een mooi begin, maar vooral de striping op de wagen valt op. Klanten zullen ervoor kunnen kiezen deze striping naar hun eigen wens aan te passen. Van dit verjaardagsmodel worden en – u raadt het al – 75 stuks gemaakt. De voorstelling vindt plaats op 2 juli op het Goodwood Festival of Speed. Ook in België kan dit model aangekocht worden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar XKR 75 viert verjaardag van Jaguar"

  1. Mrnix 25-06-2010 om 9:48

    Heerlijke auto 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...