Mercedes SLS AMG E-Cell: groene sportwagen

Mercedes SLS AMG E-Cell
Niemand ontsnapt tegenwoordig nog aan de groene tendens. Ook de Mercedes SLS AMG werd een stuk milieuvriendelijker gemaakt.

Porsche stelde eerder al haar milieuvriendelijke superwagen voor, dus het was enkel maar wachten op het moment dat de andere grote Duitse merken hun antwoord op de Porsche 918 Spyder Concept brachten. Vandaag wordt ons wachten beloond met de Mercedes SLS AMG E-Cell, de elektrische variant van de Mercedes SLS AMG.

Geen 6.2 liter grote V8-motor meer, maar wel vier elektromotoren. Mercedes gaf de SLS AMG bovendien een kanariegeel kleurtje om duidelijk te maken dat het hier om een milieuvriendelijk model gaat. AMG is druk bezig met haar uitstoot te beperken en de SLS AMG E-Cell is daar het eerste teken van.

Ondanks het feit dat de wagen niet langer over een verbrandingsmotor beschikt, zijn de prestaties toch niet lauw geworden. De sprint  van nul naar honderd is nog steeds in minder dan vier seconden geklaard. We zien binnenin ook een groot touchscreen, een nieuwe interface die we misschien op andere toekomstige modellen zullen zien. Tegen 2013 zou deze milieuminnende roadster klaar moeten zijn voor productie. Zou het kunnen dat we in Parijs al een kleine preview krijgen?

Deel dit bericht:

1 reactie op "Mercedes SLS AMG E-Cell: groene sportwagen"

  1. Mrnix 25-06-2010 om 0:09

    Het interieur is beter

Reageer

Reactie aan het plaatsen...