Abarth komt met sportwagen


Momenteel maakt Abarth kleine, maar snelle wagentjes. De fabrikant droomt echter van meer en zou werken aan een eigen sportwagen.

Binnen dit en twee jaar zou er effectief een Abarth sportwagen komen. Dé concurrent die Abarth in het vizier heeft, is de Mazda MX-5. Ook de MINI Coupé en Roadster die binnenkort op de markt zullen komen, ontsnappen niet aan de concurrentiestrijd. Het concept van de Abarth sportwagen mag dus duidelijk zijn: 180 pk, achterwielaandrijving en de haren in de wind. Als je bovendien weet dat het wagentje ongeveer zo’n 900 kg zal wegen, dan moet dit wel vonken geven op de weg!

Nul naar honderd zou alleszins na minder dan 7 seconden voorbij moeten zijn. Wellicht komt er na de Abarth sportwagen nog een EsseEsse-versie, die over nog meer vermogen zal beschikken. Sommige bronnen suggereren 240 pk. Uiteraard zullen er dan ook enkele uiterlijke aanpassingen volgen, zoals andere stoelen, betere remmen en een nieuwe diffuser.

Verdere details zijn er wel, maar blijven uiteraard voorbarig. De automatische versnellingsbak uit de Abarth 500C zou zijn weg naar de nieuwe sportwagen vinden, je zou dus kunnen schakelen met schakelflippers achter het stuur. Er zullen nog enkele aanpassingen gedaan worden, zodat die versnellingsbak mee kan met de top. De prijs van dit model zou ongeveer €23.000 bedragen. (via AE)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Abarth komt met sportwagen"

  1. doyou 25-06-2010 om 11:46

    ziet er vet uit

Reageer

Reactie aan het plaatsen...