Vijf nieuwe Saab modellen tegen 2013?

Saab 9-5
Volgens bronnen wil Saab tegen eind 2013 vijf nieuwe modellen lanceren.

Later dit jaar volgt uiteraard de uitgebreide marktintroductie van de nieuwe Saab 9-5. Daarmee zal Saab terug een rechtvaardige speler hebben in het luxueuze middenklasse segment. In 2011 volgt de lancering van de 9-5 Estate, de break versie van de 9-5 en de lancering van de 9-4X Crossover. Deze laatste zal het platform delen met de Cadillac SRX en zal geproduceerd worden in Mexico.

Vanaf 2012 kiest Saab voor een nieuwe naamgeving, het koppelteken dat we terugvinden in de modellen zou dan verdwijnen. Het eerste model dat vernieuwd wordt is de Saab 93, deze zal als driedeurs of vijfdeurs hatchback door het leven gaan. De 93 zal op een aangepast Epsilon I platform staan, waarvan een deel afkomstig is van GM. Voor het design zal Saab op zijn kersvers designhoofd Jason Castriota beroep moeten doen.

In 2013 volgt de Saab 92, het nieuwe instapmodel voor Saab dat hoogst waarschijnlijk gebruik zal maken van onderdelen van MINI modellen. Van het model wil Saab tussen 2012 en 2014 jaarlijks 30.000 exemplaren verkopen. In een optimistisch scenario durft het merk zelfs van 60.000 exemplaren gewag maken. Hierover ongetwijfeld later meer. (Via: WCF)

Saab 9-5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...