Audi E-Tron R4
Audi blijft zijn uitbreidingsstrategie trouw en wil ook tot 2014 een reeks nieuwe modellen lanceren, een overzicht.

Dit jaar start Audi uiteraard met de Audi A1, de hippe stadswagen die in Brussel gebouwd wordt. Een elektrische A1 zou er dan weer niet komen, Audi overweegt wel een hybride versie met Start/Stop systeem en remenergie recuperatie. Om ook de sportievelingen tevreden te stellen komt er ook een S1 versie met 200 pk. Later volgt ook een A1 Cabrio en A1 Sportback.

Tussen de A1 en de A3 wil Audi ook de A2 lanceren. De A2 wordt net als de A1 een stadswagen, maar zal over een hoger dak beschikken voor meer ruimte. Van de A2 komt er ook een volledig elektrisch aangedreven versie. De vijfzits stadswagen zal over enkele innovaties beschikken om het comfort binnenin te verhogen.

In 2012 wil Audi de E-Tron lanceren, de elektrische versie van de R8 die beschikt over 313 pk. Daarnaast zou het merk onder de TT nog ruimte vinden voor een kleinere sportwagen die onder de naam R4 door het leven zou gaan en in 2013 gelanceerd zal worden. De R4 moet een concurrent worden voor de Mazda MX-5 en zal onder andere met de 1.4 TSI met 180 pk uitgerust kunnen worden. Zijn instapprijs zou met 22.100 euro erg laag zijn. Later volgt hier ook een elektrische versie met 204 pk uit twee elektromotoren. Een 0 naar 100 sprint zou dan voorbij zijn in minder dan 6 seconden. In 2014 volgt dan een volledig nieuwe TT, die dan waarschijnlijk iets hoger gesegmenteerd zal worden. (Via: WCF)

Audi A1 Worthersee Tour Special