Saab kiest voor nieuw designhoofd

Saab New Head Designer
Saab heeft een nieuw designhoofd aangesteld, het gaat om Jason Castriota, een voormalig designer bij Bertone en Pininfarina.

Jason Castriota is 36 en zal vanaf nu de leidende rol nemen in het design van toekomstige Saab modellen. Castriota zal daarbij direct moeten rapporteren aan Saab CEO Jan Ake Jonsson. De jonge designer, die zijn strepen bij Bertone en Pininfarina heeft verdiend, zal zowel voor het interieur als exterieur design verantwoordelijk worden.

Jan Ake Jonsson is uitermate blij met zijn nieuw designhoofd, volgens de Saab CEO heeft Castriota reeds een verbluffende loopbaan op zijn palmares en zal hij Saab een groot stuk vooruit helpen. Castriota zal in de toekomst namelijk een sleutelrol spelen in de innovatieve designtraditie bij Saab. Castriota kijkt zelf ook uit naar zijn nieuwe job: “Saab heeft een erg rijke geschiedenis die de mogelijkheid biedt om verder te groeien. Het is een spannende uitdaging voor mij om de toekomstige producten te helpen vormgeven,” aldus Castriota.

Ook Victor Muller is blij met de jonge, hoog getalenteerde designer. Castriota studeerde in 2001 namelijk af aan het prestigieuze Art Center College of Design in Pasadena, California. Daarna ging hij aan de slag bij Pininfarina in Turijn, Italië. In 2008 werd hij designhoofd bij Bertone en opende hij designbureaus in New York en Turijn. Zijn aanwerving bij Saab is dan ook een belangrijke strategische stap in de herrijzenis van de nieuwe onafhankelijke autobouwer.

Saab 9-3X

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...