Chinees crasht zijn LP670-4 SV China Edition

Lamborghini Murcielago SV China Limited Edition.jpg
Om het grote groeipotienteel te belonen in China kregen ze ginds een eigen versie van de Murciélago LP670-4 SV. Maar het kan nog steeds fout gaan, zo getuigt deze crash.

Op zich is een China Edition evenwaardig aan een gewone LP670-4 SV, enkel aan de buitenzijde vinden we aanpassingen. Zo loopt er over de volledige wagen een oranje streep, die een vulkaan moet voorstellen. Ook het koetswerkkleur is uniek. Slechts 10 exemplaren van deze speciale editie werden aan de Chinees gebracht, die behalve een supersportwagen van formaat ook nog eens een certificaat kregen met naam en nummer op. Die supersportwagen bezit een 6.5-liter V12 die zorgt voor 670 pk, waardoor de pk-gewichtsratio op 2,3 kg per pk komt. De SuperVeloce sprint van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden en haalt een topsnelheid van 342 km/u.

Het ongeluk gebeurde volgens GTspirit een goede week geleden op de National Highway 104 nabij Beijing, toen deze SV aan 180km/u een boom raakte waardoor hij dus crashte en nog 100m verder wegvloog. Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt, enkel de wagen heeft wat averij opgelopen aan de ophanging en neus. De 2 inzittenden kwamen er met de schrik vanaf, maar konden nog doodleuk navertellen dat ze geen gordel droegen. Gelukkig zit de machtige V12 achteraan en is die dus redelijk intact gebleven. Na een groot onderhoud zal deze Murciélago LP 670-4 SuperVeloce China Limited Edition terug de oude zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...