Opel Astra Sports Tourer voorgesteld + Video

Opel Astra Sports Tourer
Het doek is eindelijk van de Opel Astra Sports Tourer. We wisten al een tijdje hoe deze break eruit zou zien, nu is de info officieel.

De Opel Astra Sports Tourer moet het succes van de Opel Astra voortzetten. De looks zijn ongeveer hetzelfde gebleven, vooral de bagageruimte is groter geworden. De Opel Astra Sports Tourer neemt duidelijk het design over van de Opel Insignia Sports Tourer, zijn grote broer. De koffer is tot 1.550 liter groot, dit wanneer je de achterbank neerklapt. Dat getal is een bijzonder mooie score inzake kofferruimte.

De Opel Astra is een dynamische en moderne auto. Dit is onder meer te merken aan de hoge afwerkingskwaliteit en de verschillende innovatieve opties waarmee je je Sports Tourer kan uitrusten. Onder meer het FlexRide chassis (variabel chassis) en het FlexFix-systeem om fietsen vast te maken, tonen hoe dynamisch deze wagen is. Het FlexFix-systeem zou weliswaar pas volgend jaar beschikbaar zijn. Het Opel Eye systeem, dat verkeersborden herkent en bestuurders waarschuwt bij afwijking van de rijstrook, is dan weer uiterst modern.

Bij het maken van de grotere kofferruimte, werd er enorm veel aandacht aan ergonomie besteed. Hoeken waarin er weinig bagage paste, werden toegankelijker gemaakt en het interieur zelf kreeg 25 liter extra opbergruimte. Dit omdat gebruikers van de Sports Tourer naar het schijnt graag kleine spullen vlakbij hebben en niet in de koffer. Voor lange ritten werd de Opel Astra Sports Tourer voorzien van ergonomische zetels, die door rugexperts werden goedgekeurd.

De vermogens van de motoren waarmee de Opel Astra Sports Tourer kan worden uitgerust, variëren tussen de 95 en de 180 pk. Binnenkort kunnen we ook enkele milieuvriendelijke versies verwachten, met onder meer start/stop-technologie. Alle handgeschakelde versies beschikken over een schakelindicator. In Parijs kunnen we deze Opel Astra Sports Tourer voor het eerst welkom heten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...