Aftrap productie Volvo S60 door Kris Peeters


Gisteren gaf Kris Peeters de aftrap van de productie van de Volvo S60. Dit nieuwe model wordt bij Volvo Cars in Gent gebouwd.

Na ons bedrijfsbezoek wisten we u al te vertellen dat Volvo langzaamaan de productie van de Volvo S60 zou op te drijven. Vanaf vandaag is men in Volvo Gent begonnen met de echte productie van de Volvo S60, die wereldwijd verdeeld zal worden. Deze week zullen er 300 exemplaren gebouwd worden, binnen een maand zouden er dat 900 per week moeten worden. Daarmee maakt de S60 ongeveer 25% van de productie van Volvo Gent uit.

Aangezien het nieuwe model uiterst belangrijk is voor de Belgische auto-industrie in het algemeen, kwam Vlaams minister-president Kris Peeters gisteren de aftrap geven voor het nieuwe model. Hij liet weten dat de autosector het in het algemeen zeer moeilijk heeft, maar dat er tekenen van herstel zijn, die maar al te duidelijk zijn bij Volvo in Gent.

Kris Peeters reed een model van de band en overhandigde de sleutels aan Christophe Peeters, havenschepen in Gent. Gent heeft al enkele Volvo S60’s gekocht, kwestie van het goede voorbeeld te stellen. Dit nieuwe model is namelijk zeer belangrijk voor de Belgische en meer specifiek vooral de Gentse economie. Dit jaar worden er zo’n 30.000 exemplaren gebouwd, volgend jaar zouden er zo’n 400.000 S60’s van de band moeten rollen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...