Wordt Saab 92 op BMW/MINI platform gebouwd?

Saab 9-X
Volgens bronnen is Saab met BMW aan het onderhandelen over een mogelijke samenwerking voor de bouw van de toekomstige Saab 92.

Eerst en vooral even melden dat het nieuwe instapmodel Saab 92 zou gaan heten, zonder een koppelteken tussen de 9 en de 2. Dit zou horen bij de nieuwe naamstrategie voor het merk, toekomstige modellen zouden dan ook 93 en 94X gaan heten. Volgens geruchten rond de ontwikkeling van de 92, zou Saab aan het onderhandelen zijn met BMW aangaande de levering van onderdelen. Zo zou BMW onder andere het platform, de motoren en de versnellingsbakken voor de Saab 92 gaan leveren.

Saab wil tussen 2012 en 2014 jaarlijks 30.000 exemplaren verkopen van de Saab 92, het merk heeft zelfs een optimistische scenario van 60.000 verkochte exemplaren per jaar. Volgens Spyker CEO Victor Muller biedt de recessie kleine bedrijven de mogelijkheid om samen te werken met grotere bedrijven die actief hun productiekosten willen verlagen door bijvoorbeeld onderdelen door te verkopen. Een definitief resultaat uit de onderhandelingen wordt binnen 3 maanden verwacht. (Via: WCF)

Dit is artikel 4.000 van GroenLicht.be! Na het verjaardagsfeestje van gisteren hebben we dus opnieuw iets te vieren!

Rijtest MINI Cooper D Camden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...