Spyker wil verkoop C8 Aileron opdrijven

Spyker C8 Aileron Spyder
Nu Saab gered is wil ook Spyker een bank vooruit, het merk wil tegen 2012 jaarlijks 250 C8 Ailerons verkopen.

De Nederlandse autobouwer Spyker wil tegen 2012 jaarlijks 250 C8 Ailerons verkopen. Het merk dat onlangs het Zweedse merk Saab overnam zou daarmee de verkoop van het model verzevenvoudigd zien. De C8 Aileron kost 198.000 euro en is uiterst exclusief. De uitspraak is erg gewaagd, zeker als we naar de verkoopcijfers van vorig jaar kijken. In 2009 verkocht Spyker namelijk amper 36 voertuigen. Een stijging naar 250 exemplaren zou dan ook verbluffend zijn.

Spyker kan weliswaar genieten van het uitgebreide dealernetwerk dat Saab ter beschikking zal stellen, waardoor de bekendheid van het merk alleen maar kan toenemen. Daarnaast wil Spyker ook verder de productiekosten van de C8 Aileron drukken. Zo wordt de wagen sinds kort in Coventry, Engeland gebouwd in plaats van in thuisbasis Zeewolde, Nederland. Door in Coventry te produceren daalde het aantal werkuren per model van 500 uur naar 275 uur.

Sinds kort is de C8 Aileron ook met een automatische transmissie verkrijgbaar, wat moet helpen om klanten uit Amerika, Rusland, China en het Midden-Oosten te overtuigen. De doelstelling om 250 voertuigen te verkopen in 2012 heeft volgens Spyker dan ook veel te maken met deze automaat. De vraag naar een automatisch versnellingsapparaat is namelijk erg groot en de C8 Aileron is de eerste Spyker die hiermee uitgerust kan worden. Ook de lancering van de dakloze C8 Aileron Spyder kan helpen om in de Zuiderse landen de verkoop op te krikken.

Het topjaar voor Spyker was 2006, toen werden 94 wagens gebouwd en verkocht het merk er 74. In vergelijking met andere luxemerken blijft het Nederlandse sportwagenmerk echter zeer klein. Ferrari bouwt jaarlijks 6.000 voertuigen, en Bentley was in 2009 goed voor 4.616 exemplaren. Om maar te zeggen dat 250 exemplaren per jaar nog steeds een peulenschil is ten opzichte van de concurrentie. (Via: AutoNews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...