Nieuwe Opel Meriva werd al 30.000 keer besteld

Opel Meriva
Het gaat goed met de verkoop van de nieuwe Opel Meriva: er werden reeds meer dan 30.000 bestellingen opgetekend terwijl de wagen nog niet eens bij de dealers staat.

De nieuwe Meriva staat pas op 16 juni in de showroom, maar dat houdt klanten niet tegen alvast een model te bestellen. In heel Europa noteerde Opel al meer dan 30.000 bestellingen voor de nieuwe Meriva. Het merk kreeg nooit eerder zo’n indrukwekkende respons op een auto in dit segment. Eerder deze week won de Opel Meriva al een award voor innovativiteit en werd het merk Opel bekroond als meest innovatieve autobouwer van 2010.

Opel wil in 2010 50.000 Meriva’s verkopen. In het eerste volledige verkoopjaar 2011, verwacht Opel 130.000 wagens te verkopen. In België beginnen de prijzen bij 15.350 euro. De Meriva combineert een elegante look met een hoge functionaliteit. Zo is de wagen erg ergonomisch met dank aan de achteraan scharnierende FlexDoors, de ergonomische voorzetels en de geïntegreerde fietsendrager FlexFix. De Meriva is beschikbaar met een resem EURO 5 motoren, de vermogens lopen van 75 tot 140 pk.

Opel Meriva nieuwe

Deel dit bericht:

3 reacties op "Nieuwe Opel Meriva werd al 30.000 keer besteld"

 1. doyou 16-06-2010 om 14:22

  gewoon lelijk, zoals elke Opel

  • Jo 27-03-2012 om 6:21

   Smaken verschillen, maar ik vind deze nieuwe opel meriva ook een super-lelijke auto. Waarom een europese wagen maken die eruit ziet als een koreaanse of japanse “bolide” ? Mensen kopen geen japanse wagen voor de “looks” of het “image” toch, mag ik hopen. En een mooie auto ontwerpen hoeft toch niet meer te kosten dan een lelijke niet ?

 2. Ed 06-11-2010 om 8:58

  De auto is een goede mix tussen MPV en personenauto, het is alleen jammer dat de levertijd, mede door sluiting van fabrieken in Europa zo enorm is opgelopen. Succes heeft dus ook een keerzijde, maanden vertraging in aflevering is niet goed te praten.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...