Mercedes verkoopt voor het eerst in 2010 meer dan Audi


Na de positieve verkoopresultaten van Audi en BMW in mei, komt ook Mercedes met goede cijfers.

Mercedes is er namelijk voor het eerst in 2010 in geslaagd om meer te verkopen dan zijn directe rivaal Audi. In mei verkocht Mercedes namelijk 101.400 exemplaren, een stijging met 17,5 procent ten opzichte van mei vorig jaar. Audi deed het in mei ook niet slecht, maar met 94.900 verkochte exemplaren bleef het voor het eerst in 2010 wel achter op Mercedes. BMW houdt vast aan zijn positie als nummer 1 in het premium segment met een verkoop van 101.775 exemplaren in mei.

Mercedes is dus terug in de race naar de tweede positie van wereldwijde luxe-autobouwers. Mercedes dankt de sterke maand mei vooral aan een recordgroei in China. Het verkocht er de afgelopen maand maarliefst 11.500 voertuigen, een stijging met 121 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Audi blijft met 17.396 verkochte exemplaren echter de leider in China, de stijging met 40 procent ten opzichte van vorig jaar is wel minder uitgesproken als bij Mercedes.

Bij Mercedes zorgen vooral de Mercedes E-Klasse en Mercedes S-Klasse voor de stijgende verkopen. In mei werden maarliefst 17.700 Mercedes E-Klasse Sedans afgeleverd, een stijging met 39 procent. De S-Klasse was goed voor 5.700 verkochte exemplaren in mei, een stijging met 41 procent ten opzichte van mei vorig jaar.

Mercedes S-Klasse Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...