Nieuwe Opel Zafira komt eraan

nieuwe Opel Zafira
Opel is volop bezig aan de ontwikkeling van de nieuwe Opel Zafira. De wagen zou effectief lijken op bovenstaande schets.

Dat wil zeggen dat de Opel Zafira de nieuwe huisstijl van Opel zal krijgen. De boemerang-lichten aan de voorkant kunnen we ook herkennen op onderstaande foto’s van testmodellen. Opel zou met de Zafira dus radicaal kiezen voor een uiterst moderne stijl. De wagen die we hierboven zien heeft bovendien veel weg van de Opel Ampera, Opel’s antwoord op de milieuproblematiek.

Sommigen hadden misschien verwacht dat Opel de zelfmoorddeuren van de Opel Meriva ook op de Opel Zafira zou plaatsen. Uit onderstaande foto’s kunnen we weliswaar afleiden dat dit niet het geval is. Het interieur zal wellicht een duidelijke Opel-stempel opgedrukt krijgen. We mogen dus een middenconsole verwachten die gelijkaardig is aan die van de Opel Meriva.

Het motorengamma zal vergelijkbaar zijn met dat van de Opel Astra. De meest interessante motoren voor de Belgische markt zijn wellicht de 1.4 liter benzinemotor en de 2.0 liter dieselmotor, die respectievelijk 140 en 160 pk leveren. Verder zal de Opel Zafira zodanig gebouwd worden, dat hij op termijn met de technologie van de Opel Ampera combineerbaar is. (via AE)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Opel Zafira komt eraan"

  1. chuwie 11-07-2010 om 15:54

    woooa, ziet er veelbelovend uit 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...