Officieel: Suzuki Swift Facelift


De Suzuki Swift is ondertussen al een tijdje op de markt, dus werd het tijd voor een verjongingskuur.

De huidige Suzuki Swift werd in 2004 gepresenteerd op het autosalon van Parijs en werd direct zeer positief onthaald. Het is dan ook een uiterst fris wagentje, dat net zoals de meeste wagens in autoland na een tijdje wat van haar frisheid heeft verloren. Het is dus tijd voor een facelift en daarvan zijn nu de eerste gegevens en foto’s beschikbaar gemaakt.

Uiteraard heeft dit wagentje meegedaan met de milieu-hype en is de motor een stuk efficiënter geworden. De 1.2 liter benzinemotor levert 95 pk, maar heeft een matige dorst van ongeveer 5 liter per 100 km. Verder stoot hij per kilometer 24 gram minder CO2 uit. Volgend jaar komt er een nieuwe dieselmotor op de markt die 109 gram CO2 zal uitstoten en slechts 4.5 liter per 100 km zal verbruiken.

Niet alleen de motoren werden onder handen genomen. De wagen werd een stuk veiliger gemaakt, ook voor voetgangers die aangereden zouden worden. Bovendien zou het kleine stadswagentje een stuk beter sturen dan zijn voorganger, onder meer dankzij banden met een lager profiel. We zien dit nieuwe compacte wagentje wellicht op het autosalon van Parijs, in september. (via CS)

Suzuki Swift Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...