Spyshots: BMW 1-Reeks M

BMW 1-Reeks M Spyshot
Dat BMW met een M-versie van de 1-Reeks komt is ondertussen wel duidelijk, alleen is nog niet duidelijk over hoeveel vermogen het kleine M-model zal beschikken.

De nieuwe spionagefoto’s verraden alvast dat BMW nog steeds volop bezig is met de ontwikkeling van een M-versie van de BMW 1-Reeks. Op de foto’s zien we duidelijk dat BMW kiest voor een sportief uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen. Het M-model zal waarschijnlijk niet als M1 door het leven gaan maar zal gewoon het suffix M toegevoegd krijgen, zoals BMW dat ook deed voor de BMW Z4 M. De 1-Reeks M werd eerder al gespot op de Nürburgring, deze keer liepen de fotografen de wagen tegen het lijf op de openbare weg in Zuid-Duitsland.

Wat er zich onder de motorkap van de BMW 1-Reeks M precies zal afspelen is nog niet helemaal duidelijk. BMW M-baas Kay Segler liet wel al weten dat de M-versie op basis van de 135i gebouwd zal worden. Als we weten dat de 135i met Performance Power Kit over 326 pk beschikt dan wordt de M-divisie haast verplicht om daar een schepje bovenop te doen voor het M-model. Algemeen wordt aangenomen dat de 1-Reeks M een vermogen tussen de 350 en 375 pk zal herbergen. Een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden lijkt dus binnen handbereik. Voor meer zekerheid moeten we weliswaar wachten op officiële berichten. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Spyshots: BMW 1-Reeks M"

  1. Mrnix 09-06-2010 om 16:38

    Enig id hoe een grote motor dr in zou liggen? Ne V6?

  2. PJS 09-06-2010 om 18:52

    Een zes-in-lijn.. BMW gebruikt nooit een V-formatie voor zijn zescilinders

  3. maxim 09-06-2010 om 21:23

    ja ze gebruike altijd een 6 in lijn omdat dat veel efficiënter is dan een v6

Reageer

Reactie aan het plaatsen...