Panoz Abruzzi “Spirit of Le Mans”

Panoz Abruzzi
Panoz, een merk dat vooral exclusieve wagens maakt, heeft de Abruzzi “Spirit of Le Mans” onthuld.

Of je nu van z’n looks houdt of niet, een opvallende verschijning is deze bolide alleszins. De wagen is gemaakt om snel te rijden, zo bewijzen de 600 trappelende paarden onder de motorkap. De motorkap bevindt zich vooraan, maar enkel de achterwielen worden aangedreven.

Het koetswerk is vervaardigd uit een nieuw composietmateriaal dat lichter én sterker zou zijn dan koolstofvezel. Bovendien zou het om een zeer slijtvast materiaal gaan, dus je hoeft alleszins niet te vrezen voor krassen op je Panoz Abruzzi. Daarnaast zou dit lichte materiaal bijdragen tot de prestaties en is het gemakkelijk recycleerbaar.

Van dit exclusieve model worden slechts 81 exemplaren gebouwd. De 81 is een verwijzing naar het aantal 24 uren van Le Mans die er geracet zullen zijn tussen 1923 en 2013. Kostprijs en specificaties zijn jammer genoeg nog niet bekend, maar dit komen we ongetwijfeld later te weten. (via CS)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Panoz Abruzzi “Spirit of Le Mans”"

 1. Mrnix 09-06-2010 om 13:56

  Nais 😀
  Enig id hoe dit materiaal heet?

  ( Was d schryver in een bovendienige bui? :-P(3x bovendien in 3 zinnen xD) )

 2. PJS 09-06-2010 om 18:58

  @Mrnix; Bovendien aangepast!

 3. Mrnix 09-06-2010 om 20:56

  hahaha nu ist aangenamer om te lezen 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...