Ferrari 599 GTB Roadster op Pebble Beach


Ferrari zal het dak van de Ferrari 599 GTB gooien op Pebble Beach.

Hoe de wagen precies zal gaan heten, is nog niet duidelijk. Namen zoals Barchetta, Spyder, Roadster… hebben de revue al gepasseerd, maar de kans bestaat dat hij een andere benaming krijgt. Italia en Fiorano worden vermeld. De Italia zou ons inziens teveel verwijzen naar de Ferrari 458 Italia, de Fiorano zou dan weer niet origineel zijn, aangezien de coupé reeds over deze naam beschikt.

Onder de motorkap zal naar alle waarschijnlijkheid de V12-motor liggen, die we kennen van de Ferrari 599 GTB Fiorano. Met zijn 620 woeste paarden, zal er alleszins aan kracht geen gebrek zijn. Nul naar honderd doet deze krachtpatser in slechts 3,7 seconden.

Toen Ferrari de voorganger van de 599 omdoopte tot cabrio, ging dat gepaard met een vermogensstijging. Het dak legt immers wat meer gewicht in de schaal en inboeten op prestaties, dat kan Ferrari niet maken. Sommigen speculeren dat de motor uit de Ferrari 599 GTO onder de motorkap van deze cabrio zal komen liggen, maar dat is misschien wat teveel van het goede. Meer details en officiële specificaties zullen we te weten komen wanneer Pebble Beach van start gaat. (via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ferrari 599 GTB Roadster op Pebble Beach"

  1. BNNY 09-06-2010 om 18:17

    Eindelijk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...