Volgende BMW M5 krijgt V8 met turbo

BMW M5 spyshot
Wat al langer in de wandelgangen werd gefluisterd wordt nu ook bevestigd door de BMW top, de volgende BMW M5 krijgt een V8 mét turbo.

Gedaan dus met de 5-liter V10 met 507 pk die onder de motorkap van de huidige M5 schuilt, voor de volgende generatie zal BMW kiezen voor een V8-motor met turbo. Die V8 zal gebaseerd zijn op de 4.4-liter V8 die we ook onder de motorkap van de BMW X5 M en X6 M vinden en voor 555 pk zorgt. De V8 onder de motorkap van de M5 zou voor een iets hoger vermogen zorgen, verwacht wordt dat deze over 585 tot 600 pk zal beschikken. Volgens M-baas Dr. Segler combineert de nieuwe M5 het beste van twee werelden: ideaal voor dagelijks gebruik en eveneens als racewagen, en dat alles via een druk op de knop. De nieuwe BMW M5 zal midden 2011 gelanceerd worden.

Naast de uitspraken rond de motorkeuze voor de toekomstige M5 deed Dr. Segler ook een uitspraak over het al dan niet op til zijn van een M-model met dieselmotor. Hierover kon de man vrij kort zijn, zowel de markt als de technologie zorgen hier voor problemen. In Noord-Amerika en Azië is de vraag naar dieselmotoren erg laag en de dieselmotor is niet zo hoogtoerig als een benzinemotor, daarom is een M-diesel niet wenselijk. Toch is er volgens Segler een zekere mutualiteit tussen dieselmotoren en sportiviteit mogelijk, merkbaar in de grote vraag naar M-sportpakketten en M accessoires voor dieselmodellen. (Via: Auto-News)

BMW 5-Reeks

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...