Kooptip: Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo 8C Competizione
Een minpunt aan beeldschone supercars, op de prijs na, is meestal de beschikbaarheid. Zo is de Alfa 8C jammergenoeg al volledig uitverkocht, gelukkig vinden we soms nog een tweedehands exemplaar.

Dit blauwe exemplaar staat te koop bij Ferrari Francorchamps in Antwerpen, met slechts 8000 km op de teller. Deze beeldschone sportwagen is misschien wel de mooiste wagen van de eeuw, hij maakt alleszins kans op die eervolle vermelding, tenzij een ander automerk in de komende 90 jaar een sportwagen uitbrengt die nog meer emotie, pracht en praal uitstraalt dan deze 8C Competizione.

De Alfa Romeo 8C Competizione is een meesterwerk van de beste ingenieurs bij Alfa Romeo & Maserati. Onder de motorkap ligt een 4,7 liter grote V8 die deze Italiaanse bolide voorziet van 450 pk en een maximaal koppel van 470 Nm. Vanuit stilstand doet de Competizione er 4,6 seconden over om 100km/u te bereiken. De 8C Competizione schakelt via een semi-automatische versnellingsbak en kan bediend worden met flippers achter het stuur, wat het racegevoel enkel maar helpt aan te wakkeren.

Bij de lancering in 2005 vroeg Alfa voor deze sportwagen 140.000 euro, exclusief taxen & opties. Voor dit babyblauw exemplaar moet je 178.000 euro neertellen. Er is niet bekend welke opties deze 8C bezit, enkel het interieur is rood. Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met Ferrari Francorchamps. Een 8C verschijnt het liefst in het rood, maar het blauw staat hem ook nog goed. Mocht ik het geld hebben, ik zou niet lang moeten nadenken!

Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo 8C Competizione

Alfa Romeo 8C Competizione

Deel dit bericht:

3 reacties op "Kooptip: Alfa Romeo 8C Competizione"

  1. Brambo 05-06-2010 om 11:55

    Dit doet zo’n pijn… misschien toch nog snel op de lotto spelen voor vanavond? Ik heb ooit het genot mogen hebben om is in één te zitten (eenspider, weliswaar in de showroom)… dat alleen al is een zaligheid!

  2. BNNY 05-06-2010 om 12:03

    Prijs jezelf maar als een gelukkig man Brambo..

  3. Dirk 07-06-2010 om 9:46

    er staat een rode te koop bij VanSteenkiste in Drongen!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...