Eerste details: nieuwe BMW X3

nieuwe BMW X3
BMW heeft enkele journalisten de kans gegeven om de toekomstige X3 te proeven, de nieuwe X3 wordt groter en tegelijk lichter dan zijn voorganger.

De nieuwe X3 is 83 mm langer, 29 mm breder en 40 mm hoger dan zijn voorganger, de wielbasis is daarnaast met 15 mm toegenomen. Ondanks de grotere afmetingen zijn de ingenieurs bij BMW er in geslaagd om de nieuwe X3 25 kilogram lichter te maken dan zijn voorganger. De X3 blijft nog steeds een massieve kleine familie SUV, maar dankzij het gebruik van onder andere aluminium voor de voor- en achteras is de wagen lichter en tegelijk stijver.

De nieuwe X3 zou omschreven kunnen worden als een kleinere X5. De wagen krijgt een meer volwassen uiterlijk, en moet duidelijk niet meer als instap X-model door het leven gaan. Binnenin is de nieuwe X3 een stuk ruimer geworden, zo is er zowel voor en achteraan meer been- en hoofdruimte voor de passagiers en is de bagageruimte met 80 liter toegenomen tot 550 liter. De nieuwe X3 maakt voor het dashboard duidelijk gebruik van materialen van hogere kwaliteit en het instrumentenpaneel lijkt van de nieuwe 5-Reeks weggeplukt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...