Volkswagen Polo Sedan voorgesteld

Volkswagen Polo Sedan
Volkswagen heeft het doek van de nieuwe Polo Sedan gedaan. Dat de wagen niet direct voor de Belgische markt bestemd is, moge duidelijk wezen.

De nieuwe Volkswagen Polo Sedan werd dan ook in Rusland onthuld en is speciaal bestemd voor diezelfde markt. Het is de eerste keer in haar geschiedenis dat Volkswagen een model speciaal voor de Russische markt heeft ontwikkeld. De wagen voldoet niet alleen aan de huidige standaarden in de markt, maar ken bovendien actieve en passieve veiligheidssystemen, laat VW weten.

Met deze Polo Sedan breidt Volkswagen haar Russische gamma uit, dat momenteel bestaat uit onder meer de Passat en de Jetta, beide modellen doen het daar uiterst goed. De nieuwe wagen wordt gebouwd in Kaluga, Rusland. Hij wordt uitgerust met een 1.6 grote Otto-motor die 105 pk levert. Deze kan gekoppeld worden aan een manuele vijfbak of een automatische zesbak met Tiptronic.

Volkswagen heeft bij de ontwikkeling bovendien rekening gehouden met twee punten die essentieel zijn voor Rusland: een goede airconditioning en een slechte toestand van het wegdek. Volkswagen zorgde voor een roestvrij koetswerk en een ophanging die ook op slechte wegdekken functioneert. Het koetswerk werd behandeld met een uiterst resistente verfsoort.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Polo Sedan voorgesteld"

  1. Mrnix 04-06-2010 om 8:13

    Geef my mr e passat cc 😛

Reageer

Reactie aan het plaatsen...