Alfa Romeo Giulietta is veiligste compacte wagen ooit

Alfa Romeo Giulietta
De Alfa Romeo Giulietta werd door Euro NCAP positief onthaald en behaalde een totale score van 87/100, goed voor vijf sterren en de titel van veiligste compacte wagen.

Naast de vijf sterren, is de score van 87/100 erg belangrijk. Sinds 2009 heeft Euro NCAP namelijk een nieuw testprogramma ingevoerd dat vier categorieën omvat waaronder bescherming voor volwassenen, kinderen, voetgangers en de werking van de veiligheidshulpmiddelen. Het systeem impliceert dat het jaarlijks moeilijker zal zijn om vijf sterren te behalen. De Giulietta scoort 97% op veiligheid voor volwassenen, 85% voor kinderen, 63% voor voetgangers en 86% voor de veiligheidshulpmiddelen. Daarmee zal de Giulietta zelfs in 2012 nog vijf sterren scoren.

De hoge score bevestigt dat Alfa Romeo zijn uiterste best doet om de weggebruikers te beschermen. De Giulietta werd dan ook ontworpen met het oog op maximale actieve en passieve veiligheidsprestaties. De wagen beschikt onder andere over de meest geavanceerde elektronische rijhulpmiddelen, dynamische stabiliteitsregeling, tractiecontrole, noodremhulp en het elektronische Q2 sperdifferentieel. Gloednieuw is het Prefill-systeem, dat de remmen waarschuwt als het gaspedaal werd losgelaten en zo de interventietijd en dus de remafstand inkort.

Dankzij duizenden virtuele simulaties kon de Giulietta ontwikkeld worden met slechts 4 prototypes. Dankzij de virtuele designs kon het materiaal later getest worden op de auto’s, zo werden meer dan tweehonderd tests uitgevoerd op de onderdelen en subsystemen, ruim honderd schoktestsimulaties en meer dan tachtig crashtests. Deze cijfers bevestigen het diepgaande engagement om de Alfa Romeo Giulietta tot een van de veiligste auto’s van Europa te maken met de meest geavanceerde veiligheidssystemen.

De Giulietta beschikt onder andere standaard over zes gemonteerde airbags, driepuntsgordels met dubbele gordelspanners en SAHR-hoofdsteunen. Deze hoofdsteunen blijven bij een aanrijding dichter bij de hoofden van de inzittenden en helpen de effecten van een whiplash te verzachten. Ook het koetswerk, de deuren, de motorkap, de dwarsbalk in het dashboard en de stuurkolom werden specifiek ontworpen om de voetgangers en inzittenden te beschermen.

De Giulietta is dus klaar voor zijn marktlancering, in België wordt de wagen gelanceerd in het weekend van 19 en 20 juni. De instapprijs voor de 1.6 JTDm bedraagt 20.090 euro. Meer details en prijzen kan je hier vinden.

Alfa Romeo Giulietta

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...