Video: Crashtest Saab 9-5

Saab 9-5
Met deze crashtest wil Saab aantonen dat de nieuwe 9-5 een solide en veilige wagen is.

Bij impact zien we dat alle schokken opgenomen worden door de kreukelzone en dat de passagiers redelijk onaangeroerd in de wagen kunnen blijven zitten. De airbag gaat onmiddellijk af, wat ook positief onthaald kan worden. Na de impact kunnen zelfs de deuren zomaar opengemaakt worden.

Bij de lancering is er maar één dieselmotor beschikbaar voor de Saab 9-5, het gaat om een 2-liter turbodiesel met 160 pk. Het gamma benzinemotoren bestaat uit een 2.0 turbobenzine met 220 pk en een 2.8 liter V6 Turbo met 300 pk en een koppel van 400 Nm. Deze laatste motor wordt enkel geleverd in combinatie met Saabs actieve vierwielaandrijving XWD. Het XWD-systeem is optioneel ook leverbaar voor de 2.0 turbobenzine. Kort na de lancering volgt een kleinere 1.6 turbobenzine met een vermogen van 180 pk en een 2-liter BioPower-motor die geschikt is voor E86 bio-ethanol. Alle motoren worden gekoppeld aan een zesbak. Binnenkort volgt er nog een Saab 9-5 Estate.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...