Lancering Toyota FT-86 twee jaar uitgesteld

Toyota FT 86
Volgens recente berichten heeft Toyota de lancering van de productieversie van de FT-86 met twee jaar uitgesteld.

UPDATE: Toyota zal toch op tijd klaar zijn met de FT-86. Krijgt wellicht de naam ‘Celica‘.

Naar de exacte redenen van het uistel blijft het vooralsnog gissen, maar volgens bronnen zou een lancering in 2011 nog te vroeg komen, aangezien de economische situatie nog niet helemaal is opgeklaard en de verkopen dus zouden kunnen tegenvallen. Het idee van een nieuwe sportwagen dateert ondertussen al van april 2008, Toyota zou de wagen in eerste instantie in samenwerking met Subaru ontwikkelen. In 2009 werd het project echter tijdelijk stopgezet door de negatieve economische situatie.

Op het autosalon van Genève kwam Toyota echter totaal onverwacht met de FT-86 Concept op de proppen, een sportief model die als de opvolger voor de Toyota Celica werd onthaald. Nu blijkt echter dat het conceptmodel vooral als voorbeeld voor de designrichting moet dienen, want de eigenlijke productie van het model zal nog even op zich laten wachten. Ten vroegste in 2012 zal Toyota met een productieversie van de FT-86 komen, en zelfs dat is onzeker. (Via: WCF)

Toyota FT-86

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...