Fiat Punto Evo: slechts 95 gram CO2 per km

Fiat Punto Evo 95 gr
De Fiat Punto Evo hebben we eerder al getest. De motor die we toen testten was al zuinig, de laatste versie ervan is nog zuiniger geworden.

De laatste nieuwe motor is nog steeds 1.3 liter groot en werkt op benzine. Hij beschikt nu over 85 pk en heeft voldoende aan 3,6 liter diesel per 100 km. Dankzij de uitstoot van 95 gram CO2 per km heb je recht op een ecopremie van maar liefst 15% op de aankoopprijs. Dankzij het milde verbruik kan je op één tank in theorie 1.250 km rijden.

Deze nieuwe 1.3 MultiJet motor beschikt over een deeltjesfilter, de MultiJet II technologie en een Start&Stop-systeem. Naast deze nieuwe 1.3 MultiJet motor, komen er ook twee nieuwigheden op de markt. De eerste nieuwigheid is een 1.4 liter grote MultiAir-motor die 77 pk levert en gekoppeld wordt aan een automatische versnellingsbak. Verder is er vanaf heden ook een 105 pk sterke en 1.4 liter grote MTA-motor beschikbaar op de Punto Evo Dynamic 5-deurs.

Laatste nieuwtje voor vandaag: de Grande Punto heet vanaf heden Punto en zal naast de Punto Evo in productie blijven. Op deze wagen zijn er drie motorisaties beschikbaar en twee koetswerkuitvoeringen.

Fiat Punto Evo 95 gr

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...