Impressie: Lexus IS-FC

Lexus IS-FC
Bij Lexus staat de letter F voor extra sportiviteit, de IS-F gaat al langer als AMG-killer door het leven, hoe zou een cabrioversie er dan uitzien?

We reden eerder al eens met de IS250C, de cabrioversie van de Lexus IS. De IS250C kenmerkt zich door een rustig rijgedrag en is enkel verkrijgbaar met een 2.5-liter grote V6 die zorgt voor 208 pk. Door het hoge gewicht van de wagen sprint de IS250C echter pas in 9 seconden naar 100 km/u en dat is een beetje mosselen nog vis. Een gepeperde versie zou dus welgekomen zijn, en die zou er kunnen komen in de gedaante van de IS-FC, met het motorblok van de IS-F onder de motorkap.

Die IS-F beschikt over een 5-liter V8 met 423 pk en sprint daardoor van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden. De cabriovariant zal ongetwijfeld wat extra gewicht in de schaal leggen, daarom rekenen we er op dat de sprint naar 100 km/u niet zo vlot zal verlopen als met de IS-F. Van 0 naar 100 km/u sprinten in 5,5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u behalen lijkt ons wel mogelijk. Het moet gezegd, Lexus heeft nog geen bericht de wereld ingestuurd waaruit we zouden kunnen afleiden dat de IS-FC in de maak is. De kans lijkt ons ook vrij klein, maar het belemmert ons niet alvast te genieten van de impressiefoto’s die Theophilus Chin in elkaar knutselde.

Lexus IS-FC

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...