Video: Bugatti Veyron vs Nissan GT-R

Bugatti
Dat de Bugatti het zal halen van de GT-R lijkt ons duidelijk, maar we zijn toch benieuwd hoe de machtsverhoudingen liggen.

De Bugatti Veyron is dé supercar van de eeuw, misschien wel voor altijd. Met een fabuleuze topsnelheid van meer dan 400 km/u en een onmenselijke kostprijs van meer dan een miljoen euro zal hij nog een tijdje bovenaan alle verlanglijstjes staan. Met een nul-tot-honderdtijd van 2,5 seconden is hij ook nog eens een sprintkoning, een Duracellkonijn is er niets tegen.

Moedige tegenstander is de race-revelatie van de afgelopen jaren, de Nissan GT-R. De Duitse gevestigde waarden werden aangevallen door dit Japanse raket die de koosnaam Godzilla meekreeg. Met een kostprijs van 85.000 euro scoort hij ook hoge toppen, voor een gelijkaardige Porsche betaal je minstens het dubbele. Je hebt dan geen Duitse kwaliteit met een ijzersterke racereputatie, edoch rij je menig Porsche zoek op de beroemde Ring. Met een sprinttijd van slechts 3,4 seconden tot 100km/u win je ook bijna van alles aan het stoplicht, de topsnelheid ligt rond de 310km per uur wat ook niet mis is.

Deze dragrace werd in Rusland gehouden, het nieuwe Mekka voor autoliefhebbers die even hard willen doorrijden. Een vergelijking met David vs. Goliath is ook snel gemaakt, maar de GT-R’s zouden getuned zijn tot een 700pk. Toch is de strijd zwaar ongelijk en vieren de duizend-en-één pk feest ten ere van hun overwinning. Behalve deze mooie beelden – beschikbaar in HD! – leveren ze ook een prachtige soundtrack, dus zet je volume maar even wat luider! (Via WCF)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Video: Bugatti Veyron vs Nissan GT-R"

  1. jhonny crawford 27-05-2010 om 18:39

    zou toch nooit bugatti moeten hebben !!

  2. Kristof 27-05-2010 om 20:17

    Coole video, alleen spijtig dat ze niet doorgetrokken hebben boven de 300. Remmen op 270 .. mietjes 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...