Maybach Coupe door Xenatec onthuld

Maybach Coupe
Xenatec ontwikkelde een coupé-versie van de Maybach. Kostprijs: ongeveer €660.000.

Onder de motorkap ligt dezelfde motor als onder de motorkap van de Maybach 57S. Dat betekent dat je dus een V12-motor krijgt, die beschikt over maar liefst 630 woeste paarden. Nul naar honderd zou in ongeveer 5 seconden moeten kunnen, de topsnelheid zou neerkomen rond 275 km/u.

De bedoeling is dat er honderd stuks van deze concurrent voor de Bentley Brooklands en de Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé worden gebouwd. Als we ons mogen baseren op de verkoopscijfers van Maybach, zal dit een heuse opgave worden. De wagen werd alleszins sportiever geveerd en kreeg 20″ velgen, dit alles om zich van de huidige Maybach te onderscheiden.

Daimler zelf is nauw bij dit project betrokken en heeft haar volledige medewerking verleend. Ook op gebied van styling stak Daimler een helpende hand bij. De voorkant is grotendeels gelijk gebleven aan het gekende model, uiteraard onderging de achterkant enkele ingrijpende veranderingen. Verder is het zo dat de B-stijl naar achter werd opgeschoven, om de langere deuren voor de coupé een plaats te kunnen geven. (via AC)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Maybach Coupé door Xenatec onthuld"

  1. Buyck 26-05-2010 om 19:39

    Prachtig en fassinerend stukje autobouwen op zijn Maybach’s… maar euh als je hem als concurrent voor de Bugatti Gallibier moet beschouwen is deze wagen voor mee te lachen. Want Bugatti in ongenaakbaar!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...