Cosworth Impreza STI CS400 officieel voorgesteld

Subaru Cosworth Impreza STi CS400
We zagen eerder al een teaser van de Subaru Cosworth Impreza STi CS400, nu werd de wagen officieel voorgesteld.

De wagen is – zoals de naam doet vermoeden – een samenwerking tussen Subaru en Cosworth.Verder zien we ook nog 400 in de naamgeving staan en inderdaad, de wagen beschikt over 400 pk. Eat that, Focus RS500. De kracht komt uit een 2.5 liter grote vijfcilinder en het koppel is ook niet mis, 540 Nm om precies te zijn.

Dankzij al die mooie cijfertjes, kan de Subaru Cosworth Impreza STi CS400 in maar liefst 3,7 seconden de kaap van 100 km/u aantikken. Jammer genoeg worden er slechts 75 stuks gebouwd en alsof dat nieuws nog niet slecht genoeg was, zijn ze allemaal voor de Britse markt bestemd. Wie dus €58.000 bijeengespaard heeft is er aan voor  de moeite of moet het kanaal oversteken.

Aan de buitenkant zien we agressievere bumpers, vier prachtige uitlaten en mooie 18″ velgen, maar de grootste aanpassingen zijn nog steeds onderhuids. Vooral een nieuwe turbo en een aangepaste ECU zorgen voor topprestaties. Ook de remmen werden vergroot om alle kracht snel te kunnen stoppen.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Cosworth Impreza STI CS400 officieel voorgesteld"

  1. ivan 26-05-2010 om 23:36

    het ideale speelgoed om elke porsche-bezitter mee uit te lachen 🙂
    kan er mij iemand ééntje opsturen hier naar Brazilië aub ???

  2. Timmermans 24-11-2010 om 11:05

    Adembenemend. Voor het eerst een Impreza die me doet denken aan de stoere STI’s van weleer.. Zo zouden ze er meer moeten maken!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...