Kooptip: Zagato Bentley GTZ

Zagato GTZ
Over enkele weken is het vaderdag, misschien moet je dan wel eens iets speciaals kopen voor jouw vader. Geen sokken, boormachines of een lelijke das, maar misschien wel een één van de 9 unieke Zagato’s GTZ?

Toen Zagato van de Bentleytop zich mochten uitleven op een Continental GT Speed waren velen benieuwd naar het eindresultaat. Hier kan men niet echt spreken van tuning, men prefereert het woord coachbuilding. Het resultaat mag er zeker en vast wezen, maar uiteraard heeft niet iedereen zijn hart verloren aan deze Bentley.

De heren van Zagato zorgden voor een volledig nieuwe achterkant, waardoor weinig mensen nog kunnen afleiden dat het een Bentley is, aan de voorzijde herken je de voormalige Bentley Continental GT Speed iets beter. Ook het dak volstond niet meer, zo krijgen we nu 2 hobbels bovenaan. Een designkenmerk dat we onlangs nog terugzagen bij de Peugeot RCZ en de Porsche Boxster Spyder. Ook het volledige interieur heeft een update gekregen, uiteraard volledig aangepast naar de wensen van de klant.

Op het autosalon van Genève in 2008 stelde Zagato zijn creatie voor aan een wereldwijd publiek en direct vond men 9 geïnteresseerden die wel een exemplaar wouden van deze unieke Bentley. Daarvan is er nu eentje opgedoken in ons eigen Belgenland, bij F-Cars in Bevekom. Het exemplaar heeft slechts 1400 km op te teller, de prijs is enkel beschikbaar op aanvraag. Bij de lancering vroeg Zagato 750.000 euro, misschien kan je hem nu wel voor wat minder aanschaffen. Zeg nu zelf, hoe blij zou jij zijn mocht je een unieke sportwagen krijgen van je zoon/dochter voor je vaderdag?

Dit exemplaar is trouwens niet de enige GTZ die ons land rijk is, zo duiken er af en toe spots op van een exemplaar aan de Kust en in Brugge. Behalve deze heb je dus nog maar 7 andere die je kan tegenkomen.

Als we eens verder kijken op de site van F-Cars zien we een erg uitgebreid wagenpark, een klein overzicht:

Rolls Royce Phantom
Aston Martin DB9
Aston Martin DBS Volante
Aston Martin V8 Vantage N400
Ferrari 458 Italia
Ferrari California
Ferrari 430 Scuderia
Ferrari 550 GTZ Zagato
Porsche 911 Coupé Sport Classic

Een meer dan hoogstaand aanbod dus, maar mocht ik vermogend genoeg zijn om een sportwagen aan te kopen, dan zou ik toch geneigd zijn om bij een officiële verdeler langs te gaan, eerder dan bij een multimerk-verkoper.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Kooptip: Zagato Bentley GTZ"

 1. Mrnix 22-05-2010 om 13:04

  Een egt lelyk ding :-S zo vern**k j gwn e bentley.
  En zo een multiautoverkoper kan goedkoper uitkomen 😉

 2. PJS 22-05-2010 om 13:10

  De kans is groot dat het hier gewoon om het vaak gespotte model gaat..

  Unieke wagen, maar not my cup of tea..

 3. F-Cars 25-05-2010 om 11:22

  Hello,
  In tegenstelling tot wat er beweerd wordt, is het zoals Mrnix zegt goedkoper bij multimerkverdelers zoals ons. Voor meer exclusieve wagens, kan u op de luxe site gaan, “JamesList.com” of een kijkje nemen op onze website.
  Tot binnenkort
  F-Cars

 4. BNNY 25-05-2010 om 11:34

  Als je 250.000 euro kan uitgeven aan een sportwagen, dan ga je toch niet op zoek naar een koopje? Of is het prijsverschil toch te aantrekkelijk?
  Alleszins prachtig aanbod dat jullie hebben 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...