Werkt Opel aan een nieuwe Calibra?

Opel Calibra 2013
In 2007 stelde Opel het GTC Concept voor, een coupé die de basis legde voor de Opel Insignia en de Opel Insignia OPC. Zou deze coupé daadwerkelijk in productie gaan?

Momenteel is Opel nog aan het twijfelen of ze deze wagen wel zouden bouwen. De vierzits coupé zag er in conceptvorm alleszins schitterend uit en aangezien er al een concept bestaat, zouden de kosten van onderzoek en ontwikkeling nu nog moeten meevallen. Mocht dit model groen licht krijgen, dan zou het ten vroegste tegen 2013 op de markt komen.

Om jaarlijks 30.000 stuks aan de man te brengen, zal het merk Opel alleen weliswaar niet volstaan. Daarom zouden ook Buick en Vauxhall hun steentje moeten bijdragen. Dit zou het gehele project rendabel kunnen maken. Ook Saab – ook al behoort dit niet langer tot GM – wordt genoemd in het lijstje van mogelijke constructeurs die zouden kunnen meewerken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en natuurlijk ook minder risico voor Opel zelf. (via CS)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Werkt Opel aan een nieuwe Calibra?"

  1. BNNY 21-05-2010 om 12:09

    Behalve die slagtanden en gekke uitlaten is het best aanvaardbaar.. Lowbudget variant van een A5?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...