Toyota neemt voor 50 miljoen dollar belang in Tesla

Tesla Model S
Toyota wil samenwerken met Tesla in de verdere ontwikkeling van elektrische voertuigen en neemt daarom een belang van 50 miljoen dollar in het bedrijf.

Akio Toyoda, de grote baas bij Toyota, ziet een groot potentieel in de technologie van Tesla en is onder de indruk over de gebruikte monozukuri productietechniek die ook bij Toyota toepast wordt. Via de samenwerking wil Toyota terug de uitdagende geest leren kennen van snelle beslissingsneming en flexibiliteit waarover Tesla beschikt. Toyoda ziet gelijkenissen tussen het huidige Tesla en het Toyota van enkele decennia geleden. Met de samenwerking wil Toyoda de Toyota werknemers herinneren aan de tijd van toen.

De uitspraken van Toyoda zijn op zijn minst opvallend, hij doelt ongetwijfeld op de verschillende problemen die Toyota de laatste maanden heeft gekend, met verschillende terugroepacties tot gevolg. Door samen te werken met een jong en innovatief bedrijf als Tesla wil Toyota zijn roots als innovator terugvinden. Ook Tesla CEO en medeoprichter Elon Musk is enthousiast over de samenwerking, Tesla wil graag leren van de expertise die Toyota bezit op het vlak van productie en techniek. Eerder nam ook Daimler een belang van 10% in Tesla.

Tesla Roadster Sport

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...