Nieuwe Mercedes CLS bijna naakt

Nieuwe Mercedes CLS
Hoe de nieuwe Mercedes CLS eruit ging zien, was in feite niet zo’n groot geheim meer. Mercedes stelde immers het Shooting Brake Concept voor, de CLS lijkt er sprekend op.

In dit artikel kan je evenwel de eerste foto’s terugvinden van de CLS zonder een dikke laag camouflage aan. De wagen zal normaal gezien nog niet dit jaar verkocht worden, maar afgaande op de eerste beelden, lijkt hij ons wel al redelijk productierijp. Misschien mogen we deze vierdeurscoupé verwelkomen op het autosalon van Parijs?

Onder de motorkap zullen wellicht motoren liggen die we ook in de E-Klasse terugvinden. De topmotorisatie zal 388 pk tellen, de instapper wordt geschat op zo’n 211 pk. Er komt naar alle waarschijnlijkheid ook een AMG-versie, maar of die nog over het atmosferische 6.3 liter blok of over het nieuwe 5.5 liter blok zal beschikken, is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat het 5.5 liter blok met 544 pk gebruikt zal worden.

Mercedes heeft ondertussen al een S-Klasse HYBRID voorgesteld, dezelfde technologie zou gebruikt worden bij de hybride versie van de nieuwe Mercedes CLS. Het model dat door de fotografen werd vastgelegd, is de Mercedes CLS 350 CGI. De achterlichten zijn duidelijk uitzonderlijk goed gaan lijken op die van het Shooting Brake Concept. Van de voorkant kunnen we minder zien, maar wanneer we kijken naar het Shooting Brake Concept en dat combineren met de Mercedes F800 Concept, kunnen we ons ongetwijfeld een realistisch beeld vormen. (via LL)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Nieuwe Mercedes CLS bijna naakt"

 1. JAY 21-05-2010 om 17:06

  136 pk instap voor dergelijke kolos?
  Is that for real?

 2. MRM 21-05-2010 om 17:36

  De kans is inderdaad groot dat de instapmotor iets krachtiger zal zijn.
  Ik bedoelde dat we dezelfde motoren zullen terugvinden als bij de E-Klasse, maar niet het ganse gamma. Daarna somde ik het gamma van de E-Klasse op. Het is inderdaad wat verwarrend, ik pas het direct aan!

 3. BNNY 21-05-2010 om 17:36

  De huidige instapper heeft ongeveer 220pk, de nieuwe zal daar niet voor moeten onderdoen..

 4. pordon 28-05-2010 om 11:14

  De CLS 500 zal meer dan 388 PK, er ligt namelijk een nieuw ontwikkelde 4.7l V8 biturbo motor klaar voor de 500 modellen, deze motor heeft 435 PK en 700 NM en zal +- 22% zuiniger zijn dan zijn voorganger de 5.5 V8

Reageer

Reactie aan het plaatsen...