Volkswagen terug best verkochte merk in Europa

Volkswagen Golf GTD
Volkswagen heeft zijn positie als best verkochte merk in Europa opnieuw bereikt en laat Ford achter zich.

In maart was Ford nog het grootste automerk van Europa met 168.611 verkochte voertuigen ten opzichte van 167.313 voertuigen voor Volkswagen. In april verkocht Volkswagen echter 138.304 nieuwe voertuigen in Europa, terwijl de verkoop bij Ford fel terugviel tot 87.721 stuks. Hierdoor is de verkoop van Ford teruggezakt tot de 4 de plaats, zowel Renault met 99.642 verkochte voertuigen als Peugeot met 88.721 verkochte voertuigen laten Ford achter zich.

De verkoop van Ford ging achteruit door het afschaffen van de schrootpremie in verschillende landen waardoor de verkoop van de kleine Ford modellen als de Fiesta en Ka achteruit ging. Renault en Peugeot zagen hun verkoop toenemen dankzij een sterke thuismarkt en de lancering van nieuwe voertuigen. Het sterke resultaat van Ford in maart valt te verklaren door de uitzonderlijke resultaten van het merk in het Verenigd Koninkrijk.

Voor Volkswagen komt het grootste deel verkopen van de Volkswagen Golf VI, het model komt terug op nummer 1 als best verkochte model in Europa met 186.202 verkochte exemplaren in de eerste vier maanden van 2010 tegenover 173.096 verkopen voor de Ford Fiesta. Daarmee haalt de Golf terug zijn status als best verkochte model in Europa, een vertrouwde titel want de Golf werd de laatste tien jaar al het best verkochte model in 2000, 2001, 2004, 2008 en 2009. (Via: AutoNews)

Volkswagen Golf VI GTD

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...