Hybride 3-Reeks mogelijk, 5-Reeks hybride tegen 2011

BMW 5-Reeks Hybride
BMW heeft de komst van de 5-Reeks hybride bevestigd tegen 2011 en overweegt meteen ook een hybride versie van de 3-Reeks.

Op de algemene aandeelhoudersvergadering heeft CEO Reithofer verklaard dat de BMW 5-Reeks vanaf volgend jaar als hybride beschikbaar zal zijn. Als het model succesvol wordt, zou die het pad kunnen effenen voor nog meer hybride modellen van de autobouwer, waaronder de 3-Reeks. BMW wil tegen 2020 de CO2-uitstoot van zijn modellen verlagen met 25 procent.

“We anticiperen op de hybridisering van andere modellen, waaronder de BMW 3-Reeks”, verklaarde Reithofer. “We onderzoeken de meest passende hybride oplossing voor elk model.” De BMW 5-Reeks hybride zal naar alle waarschijnlijkheid gebaseerd zijn op het conceptmodel dat we dit jaar in Genève zagen. Die kon beschikken over een zes-in-lijn benzinemotor met 300 pk gekoppeld aan een elektromotor met 54 pk. De 5-Reeks hybride zou tien procent minder moeten verbruiken dan de andere 5-Reeks modellen. (Via: EGM)

BMW 3-Reeks Coupé Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...